วันจันทร์ที่ 16 มีนาคม พ.ศ. 2558

បុកល្ហុងបាយដំណើបមាន់អាំង

សួស្តី! ខ្ញុំចង់មកចែករំលែកអាហារល្បីប្រចាំភាគឦសាននៃប្រទេសបន្តិច! មុនដំបូងសុំណែនាំខ្លួនសិន ខ្ញុំឈ្មោះទុន (ឈ្មោះលេង) ជានិស្សិតអាហាររូបករណ៍ព្រះរាជឧបត្ថមរបស់ព្រះអង្គ ម្ចាស់ក្សត្រីមហាចក្រីសិរិនថន នៃសាកលវិទ្យាល័យ មហាសារខាម។ ថ្ងៃនេះថ្ងៃអាទិត្យ ជាថ្ងៃឈប់សម្រាប់ពីការសិក្សា ភ្ញាក់ពីគេងមើលនាឡិកាម៉ោងជិត 10 am  វាគឺជាទម្លាប់ទៅហើយ (ព្រោះចូលគេងយប់ជ្រៅ ហេស!ហេ) ដុសធ្មេញ ងងូត ស្លៀកពាក់ក៏ដល់ម៉ោងបាយថ្ងៃត្រង់ល្មម!! ថ្ងៃនេះដូចជាចង់ញ៉ាំបុកល្ហុងបាយដំណើបមាន់អាំង។ តើអ្នកធ្លាប់ញ៉ាំហើយនៅ? បើចង់ដឹងថាវាមានមុខមាត់ និងរសជាតិ យ៉ាងម៉េចនោះ តោះ! ចាំខ្ញុំនាំទៅ តូបនៅជាប់សាកលវិទ្យាល័យ ដើរតែពីអន្តេរវាសិកដ្ឋានតែ 5 នាទី ក៏ដល់ ឈ្មោះកៃយ៉ាងវិឆៀនបុរី នៅជាប់ខុនដូគ្រូ។

បុកល្ហុងនៅទីនេះមានច្រើនប្រភេទណាស់ ប្រហែល 30-40 ប្រភេទឯណោះ! មានដូចជា បុកល្ហុងថៃពងទាប្រៃ (Tam Thai Khai Khem) បុកល្ហុងព្រៃ (Tam Pa) បុកល្ហុងលាយនំបញ្ចុក (Tam Sure) បុកល្ហុងថាសធំ និងច្រើនប្រភេទទៀត ។ល។
 
បុកល្ហុងពងទាប្រៃ

បុកល្ហុងព្រៃ
បុកល្ហុងលាយនំបញ្ចុក

បុកល្ហុងថាសធំ
មានបុកល្ហុងហើយប៉ុន្តែនៅខ្វះមាន់អាំងនិងបាយដំណើប!
 

យ៉ាងម៉េចដែរ នៅពេលដែលឃើញហើយគួរឱ្យចង់ញ៉ាំដែរទេ?

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น